Blog

Contes de princeses diferents

Els contes protagonitzats per prínceps i princeses continuen sent una font d’inspiració per a moltes autores i autors, però en els darrers anys ha crescut la tendència de variar els estereotips d’aquests tipus de personatges clàssics, tant per adaptar-los a nous rols de sexe com, en altres ocasions, a situacions socials més justes.


Aquí us feim un recull d’alguns d’aquests títols.Les princeses també es tiren pets

Autor: ILAN BRENMAN
Il·lustrador: Ionit Ziberman
Editorial: Ànima Llibres
Edat: de 5 a 8 anys
Preu: 15,95€La princesa rebel

Autora: Anna Kemp
Editorial: Blume
Edat: 5 a 8 anys
Preu: 12,90€

Vet aquí una vegada, en un lloc molt a la vora, hi vivia la princesa Elna, que es trobava sola.   -Un dia -deia-, el meu príncep em vindrà a salvar. Però se m’acaba la paciència, ja es podria espavilar!   I quan finalment el príncep arriba, no és el que l’Elna simaginava…N’estàs tip de sentir el conte del príncep blau? T’agradaria conèixer una princesa amb més ganxo? Aleshores tens a les manes el llibre ideal! Oblidat de vestits amb llacets, casaments de somni i balls en palaus! L’Elna és tossuda i molt trapella,  només vol anar a la seva i fer amistats d’allò més curioses. És la princesa rebel!  Hi ha res més avorrit que ser una princesa rosa

Autora i il·lustradora: Raquel Díaz Reguera
Editorial: Thule
Edat: de 3 a 5 anys
Preu: 14,96€

La Carlota estava farta del rosa i de ser una princesa. La Carlota no volia fer petons a gripaus per esbrinar si eren prínceps blaus.La Carlota sempre es preguntava perquè no hi havien princeses que rescatessin als prínceps de les urpes dels llops o que cacessin dragons o muntessin en globus. Que fastidio ser princesa

Autora: Carmen Gil.
Il·lustrador: Daniel Montero Galán
Editorial: Cuento de luz
Preu: 14,90€

Un conte lluminós i musical sobre la igualtat, la importància de ser nosaltres mateixos i de tenir la valentia de perseguir els nostres somnis.


Princesa Kevin

Autora: Michaël Escoffier
Il·lustrador: Roland Garrigue
Editorial: Baula
Edat: a parit 5 anys
Preu: 12,95€

Arriba la festa de disfresses a l’escola i en Kevin es vol disfressar de princesa. La seva germana li ha deixat un vestit, unes sabates de taló i unes quantes joies. Ha agafat el maquillatge de la seva mare, i ara en Kevin és una princesa.
La veritat és que no veu quin mal hi ha a disfressar-se així. Quan ens disfressem, és perquè no ens reconeguin, oi? Si no, disfressar-se ja no tindria cap gràcia.
Ara, en Kevin és una princesa. Els altres ja se’n poden riure, que a en Kevin li és ben igual.La revolta de Santa Jordina

Autora: David Fernández
Il·lustrador: Lyona
Editorial: Amsterdam
Edat: a partir 5 anys
Preu: 15,90€

Un llibre il·lustrat a tot color que reinterpreta i actualitza la llegenda de Sant Jordi: una Jordina republicana, feminista i empoderada mobilitzarà tot un poble contra el rei tirà i el Drac Mercat. Pensat per arribar tant als adults, als més joves com als menuts de les famílies, els textos de David Fernàndez i les il·lustracions de Lyona adapten la història que dóna sentit a la Diada del llibre i la rosa als temps que vivim.

Comparteix a les xarxes socials!

Compartir en facebook
Compartir en twitter
Compartir en whatsapp
Compartir en telegram

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *