Blog

Contes de princeses diferents

Els contes protagonitzats per prínceps i princeses continuen sent una font d’inspiració per a moltes autores i autors, però en els darrers anys ha crescut la tendència de variar els estereotips d’aquests tipus de personatges clàssics, tant per adaptar-los a nous rols de sexe com, en altres ocasions, a situacions socials més justes.


Aquí us feim un recull d’alguns d’aquests títols.



Les princeses també es tiren pets

Autor: ILAN BRENMAN
Il·lustrador: Ionit Ziberman
Editorial: Ànima Llibres
Edat: de 5 a 8 anys
Preu: 15,95€



La princesa rebel

Autora: Anna Kemp
Editorial: Blume
Edat: 5 a 8 anys
Preu: 12,90€

Vet aquí una vegada, en un lloc molt a la vora, hi vivia la princesa Elna, que es trobava sola.   -Un dia -deia-, el meu príncep em vindrà a salvar. Però se m’acaba la paciència, ja es podria espavilar!   I quan finalment el príncep arriba, no és el que l’Elna simaginava…N’estàs tip de sentir el conte del príncep blau? T’agradaria conèixer una princesa amb més ganxo? Aleshores tens a les manes el llibre ideal! Oblidat de vestits amb llacets, casaments de somni i balls en palaus! L’Elna és tossuda i molt trapella,  només vol anar a la seva i fer amistats d’allò més curioses. És la princesa rebel!  



Hi ha res més avorrit que ser una princesa rosa

Autora i il·lustradora: Raquel Díaz Reguera
Editorial: Thule
Edat: de 3 a 5 anys
Preu: 14,96€

La Carlota estava farta del rosa i de ser una princesa. La Carlota no volia fer petons a gripaus per esbrinar si eren prínceps blaus.La Carlota sempre es preguntava perquè no hi havien princeses que rescatessin als prínceps de les urpes dels llops o que cacessin dragons o muntessin en globus. 



Que fastidio ser princesa

Autora: Carmen Gil.
Il·lustrador: Daniel Montero Galán
Editorial: Cuento de luz
Preu: 14,90€

Un conte lluminós i musical sobre la igualtat, la importància de ser nosaltres mateixos i de tenir la valentia de perseguir els nostres somnis.


Princesa Kevin

Autora: Michaël Escoffier
Il·lustrador: Roland Garrigue
Editorial: Baula
Edat: a parit 5 anys
Preu: 12,95€

Arriba la festa de disfresses a l’escola i en Kevin es vol disfressar de princesa. La seva germana li ha deixat un vestit, unes sabates de taló i unes quantes joies. Ha agafat el maquillatge de la seva mare, i ara en Kevin és una princesa.
La veritat és que no veu quin mal hi ha a disfressar-se així. Quan ens disfressem, és perquè no ens reconeguin, oi? Si no, disfressar-se ja no tindria cap gràcia.
Ara, en Kevin és una princesa. Els altres ja se’n poden riure, que a en Kevin li és ben igual.



La revolta de Santa Jordina

Autora: David Fernández
Il·lustrador: Lyona
Editorial: Amsterdam
Edat: a partir 5 anys
Preu: 15,90€

Un llibre il·lustrat a tot color que reinterpreta i actualitza la llegenda de Sant Jordi: una Jordina republicana, feminista i empoderada mobilitzarà tot un poble contra el rei tirà i el Drac Mercat. Pensat per arribar tant als adults, als més joves com als menuts de les famílies, els textos de David Fernàndez i les il·lustracions de Lyona adapten la història que dóna sentit a la Diada del llibre i la rosa als temps que vivim.

Comparteix a les xarxes socials!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Subscriu-te al butlletí

Rebràs tota la informació i novetats de la botiga i de les activitats!

Newsletter