Blog

Jocs de taula matemàtics per primer cicle

Jugant és com aprenen.

No cal fer una gran inversió econòmica per tenir una ludoteca de jocs matemàtics que ajudin a treballar conceptes i a practicar coneixements.

Mitjançant els jocs que us proposem a continuació, i d’altres que anirem afegint durant el curs, podreu treballar la comprensió de tota mena de conceptes matemàtics i afavorir que l’alumnat adquireixi i entreni mètodes de resolució de problemes. Això és especialment significatiu en els jocs d’estratègia.

Sense cap tipus de dubte, aquesta és la raó més poderosa perquè els infants juguin a jocs de taula. Escoltem massa sovint que l’alumnat no sap resoldre problemes i els jocs de taula ens poden ajudar a crear situacions on hagin d’elaborar una estratègia i, lliurement, puguin provar i provar.

Una ludoteca de jocs matemàtics ens ajuda a crear ambients que inciten a pensar matemàticament, de la mateixa manera que les biblioteques de l’aula ens ajuden a crear ambients de lectura.

Els jocs de taula, a més, són un recurs molt valuós per a les famílies, perquè els permet crear espais de comunicació i convivència molt enriquidors. Facilitar l’accés a aquest tipus de jocs a les famílies pot millorar el rendiment escolar dels alumnes, tant directament, amb els coneixements adquirits i entrenats amb els jocs, com indirectament amb els hàbits treballats en les dinàmiques que s’hi estableixen.

 

Marth Dice JR

Math Dice Jr. és el perfecte joc perquè els infants practiquin el càlcul mental mentre es diverteixen. Llança el dau de 12 cares per a marcar el número objectiu. Després, llança els cinc daus de colors. Emprant sumes o restes, combina els valors dels daus per a aconseguir el número objectiu. Després, mou un espai en el marcador de punts per cada atès que hagis utilitzat en els teus càlculs. El jugador que arribi primer a la línia de meta és el guanyador!

+ 6 anys          2 a 4 jugadors            15 min. aproximats de partida          compra aquí

 

 

10 cerditos

Divertit i senzill joc de daus. Els jugadors volen aconseguir les racions de cucs de la graella. Per a fer-ho hauran de llançar els daus fins a aconseguir el valor de la ració.

Les racions aconseguides s’apilen i el que estigui a dalt, a la vista, es podrà robar o… t’ho podran robar! Així que, fins al final de la partida no se sabrà qui serà el guanyador.

Ràpid i divertit, Piko Piko és apte per a tota la família! Els majors es divertiran fotent als contraris i buscant unes certes estratègies i els petits gaudiran alhora que practiquen el càlcul mental.

                                                         + 6 anys          2 a 6 jugadors            15 min. aproximats de partida            compra aquí

 

 

 

Monza

Els cotxes es preparen per a córrer la carrera. Només podràs avançar si aconsegueixes amb el dau el mateix color que el teu cotxe. En cada jugada es pot arribar a avançar sis caselles si saps combinar i tens sort amb el dau.

+ 5 anys          2 a 6 jugadors            15 min. aproximats de partida     compra aquí

 

 

 

 

Batalla de Genios

Posa a prova al teu adversari amb Batalla de Genis i completa el tauler abans que ell. Sé el més ràpid a resoldre-ho! Existeixen 62.208 combinacions possibles i sempre hi ha una solució! Completa la quadrícula amb les nou peces de colors, una vegada que s’hagin col·locat els set blocadors en les posicions que indiquen els daus.

+ 6 anys          1 a 2 jugadors            15 min. aproximats de partida          compra aquí

 

 

Cifras Piratas

La pirata Soraya solca els oceans buscant al costat de la seva tripulació un tresor molt especial: els números. No obstant això, només si aconsegueix ordenar correctament tots els números i resoldre les diferents operacions demostrarà al capità pirata que pot tripular el seu vaixell. Qui coneix un poc els números i ajuda a Soraya en la seva cerca?

+ 5 anys        2 jugadors            10 min. aproximats de partida      compra aquí

 

 

Las aventuras de las tablas

En el més profund de la impenetrable selva tropical està aixecada una llegendària ciutat d’or. No obstant això, l’entrada a la ciutat està tancada amb una porta gran imponent coberta d’enigmes numèrics. Ara es posaran a prova les arts calculatòries dels jugadors: si multipliquen amb habilitat i troben els números correctes, el mur de les incògnites s’anirà omplint a poc a poc amb els resultats. Sabran, fàcilment, si han encertat o no gràcies al dors de les fitxes. Qui millor sàpiga calcular, guanyarà aquesta emocionant expedició entorn de la multiplicació.

+ 7 anys        1 a 4  jugadors            15 min. aproximats de partida    compra aquí

 

 

Hippo

Hippo és un joc de daus per a jugar a partir dels 6 anys, que ajuda a desenvolupar: matemàtiques, pensaments estratègics i anticipació.

Tracta de llançar tots els flotadors a l’aigua, i per a això tens dues opcions: llançar-los-hi a l’hipopòtam o a la piscina. Romandràs en suspens fins al final de la partida

+ 6 anys        2 a 4  jugadors            15 min. aproximats de partida

Comparteix a les xarxes socials!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Subscriu-te al butlletí

Rebràs tota la informació i novetats de la botiga i de les activitats!

Newsletter