Blog

Dia internacional de la dona i la nena a la ciència, i contes per celebrar-ho

L’11 de febrer se celebra el Dia Internacional de les dones i les nines a la ciència. Aquesta diada pretèn fomentar la participació, amb plenes condicions d’igualtat, de les dones en la ciència. Us presentam  una selecció de contes que poden contribuir a aconseguir aquest objectiu.

DONES DE CIENCIA: 50 PIONERES VALENTES QUE VAN CANVIAR EL MON 

Autora: RACHEL IGNOTOFSKY

Editorial: Estrella Polar

Preu:19.95€

Comprar aquí

Llibre fascinant que posa en relleu les contribucions de 50 dones notables als camps de la ciència, des del món antic fins als nostres dies.

Entre les pioneres que hi apareixen, podem trobar figures tan conegudes com Marie Curie i Jane Goodall, i d’altres no tan conegudes, com Rachel Carson, que ja a principis del segle XX va advertir sobre els efectes nocius dels pesticides en el medi ambient i de la creixent contaminació.

Aquesta col·lecciód’històries apassionants tambéinclou infografies sobre temes rellevants en camps relatius a la ciència i un glossari científic il·lustrat.

 

LAS CHICAS SON DE CIENCIAS

Autora: IRENE CIVICOSERGIO PARRA

Editorial: Montena

Preu: 15,95€

Comprar aquí

¿Sabes cuántos descubrimientos científicos debemos a las mujeres?

Aunque en los libros de historia parezca que las  ciencias son cosa de hombresde eso nada: desde Agnodice, la primera medica conocida de la historiahasta Rosalind Franklin, la química que descubrió la estructura del ADNpasando por VeraRubinla astrónoma que vio lo que nadie veía, las  mujeres han  sido pioneras en ciencias desde el inicio de los tiemposY aun así, ¿podrías nombrar  al menos a diez chicas guerreras que lo petaron en el mundo  de las  ciencias?

Si no puedestranqui. Aquí tienes 25 ejemplos de supercientíficas que demuestran que las  chicas y los laboratorios son una buena combinación.

¿Quien dijo que las  chicas no eran de ciencias?

 

INVENTORES I ELS SEUS INVENTS

Autora: AITZIBER LOPEZ

Editorial: Flamboyant

Preu: 17,90€

Comprar aquí

Ja sabem molt sobre el que van fer «ells» i ara toca parlar de «nosaltres».
T’has fixat en els objectes, màquines i mobles que tens al teu voltant? Tots han estat inventats per algú. I molts d’ells van ser ideats per dones, per noies que, com tu, volien millorar el món.
És impossible parlar de tots els invents i de totes les inventores, però aquí tens una bonica i divertida selecció. Acosta’t una mica més i Capbussa‘t en un món de progrés!

 

PETITA I GRAN : MARIE CURIE

Autora:  ISABEL SANCHEZ VERGARA

Editorial: Alba

Preu: 16€

Comprar aquí

Marie Curie va ser la primera dona doctora  en Ciències i professora a la Universitat de París. També va ser la primera persona de la història a rebre dos premis Nobel. La seva senzillesa i fe altruista en la ciència la van portar a descobrir el radi i el poloni, i a desenvolupar la teoria de la radioactivitat. Per tot això és considerada la dona més inspiradora de la ciència moderna. Petita&Gran és una col·lecció de contes amb la qual nens i nenes descobriran qui eren i què van aconseguir les dones més importants de la història contemporània. Dissenyadores, pintores, aventureres, científiques… Dones úniques i meravelloses de qui aprendre a identificar-se.

 

MARIE CURIE: HISTORIES GENIALS (VVKIDS)

Autora: JANE KENT

Editorial: Vicens Vives

Preu: 9.95€

Comprar aquí
Descobreix una nova sèrie de llibres il·lustrats que ens apropen a grans figures històriques que han deixat la seva empremta a la humanitat en camps com la ciència, l’art, l’exploració i la música, entre d’altres. A través de les atractives il·lustracions d’Isabel Muñoz, els joves lectors coneixeran les principals fites d’aquests personatges cèlebres.

 

DONES NEGRES EN LA CIÉNCIA

Autora: Zinthia Palomino

Editorial: Ediciones Wabnafrica

Preu: 20€

Comprar aquí

Podries esmentar el nom d’una científica negra? No et preocupis si t’ha costat o, simplement, no se t’ha acudit cap nom. Un any abans de la publicació de aquest llibre, jo tampoc hagués estat capaç d’esmentar el nom d’una científica negra. Per això. vaig decidir reunir en aquest llibre 12 microbiografies il·lustrades de dones afrodescendents que van fer història en la ciència i van canviar el món amb les seves aportacions. Dones que han revolucionat la història gràcies a la seva determinació, esforç i valentia, perque encara avui són desconegudes per a una immensa majoria de persones.

Obre bé els ulls i estigues atent/a a cadascuna de les hist.ries que trobaràs a l’interior d’aquest llibre, perquè hi descobriràs astronautes, químiques prodigis, enginyeres aeroespacials, psicofisiòlogues i fins i tot inventores. Benvingut/da al canvi.

 

SUPERMUJERES SUPERINVENTORAS

Autora: UVE, SANDRA

Editorial: Lundwerg

Preu: 19,95€

Comprar aquí

muchas de ellas no las  conocemospero sus ideas brillantes transformaron nuestra vida. En estas páginas, Sandra Uve nos  presenta a más de noventa mujeres de todos los tiempos que, a contracorrientelograron patentar un invento y, en definitiva, conquistar su libertad física e intelectual.

Fuertessoñadoras, tenaces, sensibles, intrépidas,  las  por fin  protagonistas de Supermujeressuperinventoras ?retratadas en acuarela junto a una reproducción de la patente  original de su invento ? impulsaron un diálogo transversal y desarrollaron nuevas miradas a la realidad de otras mujeresEste viaje al mundo  de la creatividad permite dar  a conocer su tarea y el cambio significativo que supuso cada uno de sus inventos en nuestra historia.

Un hermoso homenajemerecido sin lugar a dudas, a un grupo de mujeres valientes que lucharon por la igualdad y la libertad.

 

ADA MAGNIFICA, CIENTIFICA

Autors: Andrea Beaty i David Roberts.

EditorialBEASCOA

Preu: 14,95€

Comprar aquí

Ada Magnífica, científica es el primer libro de una colección de álbumes ilustrados que se centran en la tendencia «S.T.E.M» (CienciasTecnologíaIngeniería y Matemáticas) para niños.  Con  su espíritu curioso y perseverante, Ada inspirará sin duda a los jóvenes lectores para que sigan sus propias pasiones.

Libro galardonado con  el Little Rebels Children‘s Book 2017.

¿Por qué hace tac y por qué hace tic?

¿Por qué tienes pelos en la nariz?

Ada Magnífica tiene la cabeza llena de preguntas. Como sus compañeros de clase Pedro y Rosa, Ada siempre ha sentido una curiosidad insaciable. Pero cuando lleva demasiado lejos sus exploraciones y sus complicados experimentos científicossus padres se hartan y la mandan al rincón de pensar. ¿Tanto pensar le hará cambiar de opinión?

Ha habido mujeres científicas desde que existe la ciencia. Han tratado de buscar respuesta a los grandes secretos del universo. La tierra y las estrellasEstalactitas y caballitos de mar. Glaciares y gravedadCerebros y agujeros negros. A todo. Ada Marie Magnífica lleva el nombre de dos mujeres cuya curiosidad y pasión las  condujo a grandes descubrimientos. Marie Curie descubrió dos nuevos elementos, el polonio y el radio, y la invención de los rayos X se debe a su trabajo. Ada Lovelace fue matemática y la primera programadora de la historia.

 

COL·LECCIÓ GENIS DE LA CIÈNCIA

Autora: DDAA

Editorial: Vegueta Edicions

Preu: 14,80€

Comprar aquí

Aquesta col·lecció comprèn diferents títols amb la biografia de diverses científiques com:

  • Ada Lovelace, comprar aquí
  • Rosaling Franklin, comprar aquí
  • Lise Meinter, comprar aquí
  • Hipatia, comprar aquí

Comparteix a les xarxes socials!

Una resposta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Subscriu-te al butlletí

Rebràs tota la informació i novetats de la botiga i de les activitats!

Newsletter