Blog

Recull de contes sobre la pau i la no violencia (part 2)

Seguint amb l’entrada d’aquest mateix bloc sobre contes sobre la pau i la no violència afegint a continuació sis contes més per treballar aquest tema tant a la família com a l’aula.

7, NINGÚ COM JO

Ignacio Chao (text)
Eva Sánches (il·lustració)
Xavier Pàmies (traducció)
Editorial: Kalandraka

Els deliris de grandesa d’un dictador, l’egolatria i l’afany de perpetuació en una metàfora -més real del que sembla- sobre els abusos de poder.



8. UNA MUNTANYA QUALSEVOL

Fran Pintadera
Txell Darné
Editorial: Takatuka

Els habitants de dalt de la muntanya viuen feliços al seu poble i n’estan satisfets, gaudeixen del sol i del vent fresc que hi bufa; consideren que el seu poble és el millor de tots els pobles del món. Alhora, els veïns de la terra baixa també se senten orgullosos del seu, el riu hi passa a la vora i poden regar els conreus; tal com els del poble de dalt, estan convençuts que el seu poble és el millor.
Tots dos pobles celebren llurs respectives festes, però un incident els porta a un enfrontament absurd de proporcions bèl·liques.


9. LES ELECCIONS DELS ANIMALS

André Rodrigues, Larissa Ribeiro, Paula Desgualdo, Pedro Markun
Traducció: Pere Comellas Casanova
Editorial: Takatuka

Els animals ja estan tips i cuits de les ordres i els desordres del Lleó. I encara més quan descobreixen que ha desviat l’aigua del riu per fer-se una piscina al davant del cau. On s’és vist? És llavors que sorgeix la idea de fer unes eleccions per escollir un nou governant de la selva.Els animals ja estan tips i cuits de les ordres i els desordres del Lleó. I encara més quan descobreixen que ha desviat l’aigua del riu per fer-se una piscina al davant del cau. On s’és vist? És llavors que sorgeix la idea de fer unes eleccions per escollir un nou governant de la selva.
En la cursa hi ha la Mona, la Peresosa, la Serp i també el Lleó. Però què passa exactament en unes eleccions? Quines són les normes? Com s’escull el guanyador?


10. D’AQUÍ NO PASSA NINGÚ!

Isabel Minhós Martins
Bernardo P. Carvalho
Traducció: Pere Comellas
Editorial: Takatuka

Hi havia una vegada un general que volia ser l’heroi d’una història. Però per tal que algú es converteixi en heroi d’una història, cal que faci alguna cosa que mereixi aquest honor: afrontar els perills amb coratge, atrevir-se a actuar quan es creu que s’ha de fer… i altres tants exemples que podríem donar.
Malgrat això, el general d’aquesta història pensava que el camí més directe per convertir-se en heroi era aparèixer en un llibre. Fins i tot sense fer res d’especial. El general tenia un exèrcit de guàrdies que l’obeïa al peu de la lletra. Complien totes les ordres, fossin les que fossin. Un dia el general va prendre una decisió… Ben absurda, és clar!


11. NELSON MANDELA, PETITS RELATS DE GRANS HISTÒRIES

Thomas, Isabel / Warren, Hannah
Editorial: Blume

De quina manera Nelson Mandela va inspirar el món?
Revolucionari contrari a l’apartheid, polític i filantrop, el viatge de Nelson Mandela des que va ser considerat un pres polític fins que va ser proclamat president de Sud-àfrica és una història increïble de triomf davant l’adversitat.
Endinsa’t en el relat d’aquesta vida extraordinària i descobriràs la lluita de tot un país per la llibertat.


12. INSEPARABLES

Mar Pavón
Maria Girón
Editorial: Tramuntana

Un àlbum que apropa als nostres infants una altra realitat; aquella on els autèntics “superherois” no només existeixen sinó que aconsegueixen que els nens, malgrat tot, tornin a somriure.

Un àlbum que apropa als nostres infants una altra realitat; aquella on els autèntics “superherois” no només existeixen sinó que aconsegueixen que els nens, malgrat tot, tornin a somriure.

Comparteix a les xarxes socials!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Subscriu-te al butlletí

Rebràs tota la informació i novetats de la botiga i de les activitats!

Newsletter