Blog

Recull de contes sobre la pau i la no violència (part 1)

Davant la necessitat d’educar en i per la pau i la no violència, els contes se’ns apareixen com a eina molt vàlida i potent per aconseguir aquest fi. En aquest sentit, a continuació us proposem sis contes que són un bón exemple d’aquest recurs.

1. COMENÇAR

Autora: Paula Carballeira
Il·lustracions: Sonja Danowki
Traducció: Joan Barahona
Editorial: Kalandraka

“Començar” reflexa la tendresa enfront de l’horror, la imaginació enfront de la misèria, la fortalesa davant la tragèdia humana. Paula Carballeira és capaç de fer poesia dels efectes més cruels i devastadors d’una guerra mentre que les il·lustracions hiperrealistes de la Sonja Danowski ens condueixen fins a les mateixes ruïnes dels bombardejos. Aquesta obra sensible i tendra és també un homenatge al llibre com a instrument pacífic, a les biblioteques com a fanals lluminosos de coneixement, que s’apaguen quan s’hi instaura la violència i, a la paraula oral com a aliment de l’ànima.”Començar” transmet un missatge d’esperança: la vida continua, el riure flueix contagiós, els infants,no poden deixar de viure la seva infantesa malgratun conflicte bèl·lic vulgui arrabassa’ls-hi.

2. LA HISTÒRIA DE L’ERIKA

Autora: Ruth Vander Zee
Il·lustrador: Roberto Innocenti
Traductora: María Lucchetti
Editorial: Kalandraka

Han passat més de set dècades des de la alliberació dels camps d’extermini nazis. L’Erika ens explica la seva història perquè la millor manera de què tot allò no es repeteixi és mantenint viva la memòria. 


3. LA HISTÒRIA DEL FERDINANDO

Autor: Munro Leaf
Il·lustrador: Robert Lawson
Traductora: Frances Parcerisas
Editorial: Kalandraka

Un clàssic del 1936 referent del pacifisme a nivell mundial i a favor del naturalisme. Ha estat censurat, però també molt recomanat i premiat.


4. PER QUÈ?

Autor i il·lustrador: Nikolai Popov
Editorial: Kalandraka

Davant  de la barbàrie de la guerra, presentem un llibre visual que encoratja als lectors a ser promotors del diàleg, la tolerància, la convivència i la pau.


5. NON STOP

Autor i il·lustrador: Tomi Ungerer
Traducció: Maria Lucchetti
Editorial: Kalandraka

Mentre el caos s’apodera de tot, una ombra marca el camí segur. Una obra per a la reflexió: no hi ha marxa enrere en la (re)construcció d’un món millor.


6. ROSA BLANCA

Autor i il·lustrador: Roberto Innocenti
Traductora: Bel Olid
Editorial: Kalandraka

Enfront de la tragèdia humanitària i la desraó bèl·lica, l’esperança per mitjà dels sentiments més purs de la infància: bondat, innocència, generositat, absència de prejudicis.

Comparteix a les xarxes socials!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Subscriu-te al butlletí

Rebràs tota la informació i novetats de la botiga i de les activitats!

Newsletter