Érem al Museu de la Jugueta fent un berenar de famílies de l’escola, quan el vaig conèixer. Em va entrar pels ulls. Això nostre va ser amor a primera vista. No podia entendre com no ens havien conegut abans. Gràcies a un dels pares del grup, en Josué, vaig conèixer DIXIT, un dels millors jocs de taula que he conegut mai.
És veritat, que no és un joc de taula de mecànica tradicional, perquè sobretot treballa la capacitat creativa dels jugadors, i ésjustament aquesta característica allò que el fa únc. Tot i que és un joc en el qual hi ha guanyadors i vençuts, es gaudeix molt més de jugar-hi que de guanyar, de fet, es pot jugar perfectament sense comptar els punts.
Per què el recomanem?
A casa.
Ens ajuda a conèixer millor els altres membres de la família.Afavoreix la comunicació, l’expressió oral, l’escolta…Ens ajuda a treballar el respecte cap a les opinions dels altres.Perquè treballem la capacitat empàtica.
A l’Escola
És un recurs amb gran potencial educatiu per treballar competències lingüístiques, a més s’hi pot jugar en qualsevol idioma.Ens ajuda a treballar habilitats com la cooperació i la comunicació.Potencia la capacitat crativa i els pensament divergent.
Qué he de saber al comprar Dixit?
Hi ha dues versions del joc, el Dixit Classic i el Dixit Odyssey. El primer hi poden jugar entre 3 i 6 jugadors i el segon entre 3 i 12. La dinàmica del joc és la mateixa però les cartes són diferents Al mercat també hi trobareu 9 expansions, que són jocs de cartes il·lustrades per afegir, o bescanviar en el joc original.
Dixit classic
Autor: Jean-Louis Roubira
Editorial: Asmodee
Tipus: Narratiu/ Party Game
Edats: més de 6 anys
Jugadors/es: 3 a 6
Temps: 30 minuts aproximadament
Dixit Odyssey
Autor: Jean-Louis Roubira
Editorial: Asmodee
Tipus: Narratiu/ Party Game
Edats: més de 6 anys
Jugadors/es: 3 a 12
Temps: 30 minuts aproximadament
Com jugar-hi?
Si voleu saber com es juga podeu clicar a la imatge, i podreu veure el vídeo d’una de les alumnes de l’IES Ramon Llull. Aquest institut té un projecte molt interessant sobre l’aprenentatge basat en el joc amb el qual estem col·laborant.